ATB en Gravel Toertocht - ZaterdFotoag 14 oktober 2023


Algemene informatie "deJong&Laan" MTB & Graveltocht

.  

Op zaterdag 12 oktober 2024 organiseert Tourclub Rijssen de Bike Basement MTB- en Graveltocht. 

Dit is een mooie en uitdagende tocht waarbij voor de MTB kan worden gekozen voor de afstanden 30 of 50 kilometer en voor de gravel voor 70 km.

De 30 en 50 km MTB routes zijn geheel uitgepijld en gaan door de Rijssense bossen. De 50 km gaat ook over de Apenberg en Friezenberg/Borkeld. ‘De Ravijntjes’ en Rijssen's Schwarzwald zijn technisch uitdagend door het keer- en draaiwerk maar er is ook zeker ruimte om lekker snelheid te maken. Op de heidegebieden van de Friezenberg en De Borkeld passeer je grafheuvels die tot wel vijfduizend jaar oud zijn. De routes zijn volledig gepijld. 

De gravelroute gaat rondom Rijssen over verrassende wegen en mooie gravelpaden en is uitsluitend op GPS te rijden. Voor de pauze ga je naar de buurtschappen Notter, Zuna, Rectum en Ypelo om via Enter naar de pauzeplek te gaan. Na de pauze vervolg je de route via De Friezenberg richting Holten om dan via de Overtoom weer richting de finish te gaan. De GPX track is 4 januari hier te downloaden.

Deelnemers/voorinschijvers aan de graveltocht ontvangen twee dagen voorafgaand aan de tocht automatisch een mail (via Fietssport) met link zodat de route kan worden gedownload. Schrijf je je in vanaf 4 januari dan krijg de mail met link meteen toegestuurd. Het GPX bestand staat vanaf donderdag 4 januari 2024 ook hier. op www.mtbgravel.nl en kan worden gedownload.

De inschrijfkosten zijn voor NTFU leden € 6,00 en voor niet-leden € 8,00. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meedoen. Voorinschrijven kan, graag zelfs, maar inschrijven op de dag zelf kan ook.

De starttijd is voor alle afstanden van 8:30 tot 10:00 uur. 

De pauzeplek is voor alle afstanden ongeveer halverwege en is bij De Langenberg aan de Enterveenweg 10 Rijssen. 

Daar is ook materiaalverzorging aanwezig net als een EHBO post. 

Na de finish staat tegen inlevering van je polsbandje een kop heerlijk dampende erwtensoep voor je klaar (of een consumptie als je dat niet lust) om nog even extra na te genieten. 

Nieuw dit jaar is de beveiligde fietsenstalling. Je kunt je fiets dus zowel tijdens de inschrijving als na afloop veilig "parkeren".

Bij de start- en finish locatie is volop parkeergelegenheid aanwezig.

We zien je dan ook graag aan de start.


Foto album 2024 (Bike Basement 6 januari 2024)